Tento web využíva cookies. Jeho používaním s tým vyjadrujete súhlas.
Rozumiem

+421 905 635 904 
Po – So: 10:00 – 18:00.

Ne: Zatvorené.

Košík (0)
Suma: €0
Ako vybrať gymnastické kužele?

AKO SPRÁVNE VYBRAŤ KUŽELE NA MODERNÚ GYMNASTIKU?

Ak gymnastickú kužeľ držíme za malú guľu v polohe pozdĺž vystretej hornej končatiny, hlava kužeľa musí siahať do polovice ramena. Je to preto, aby sa dali kužele pohodlne držať a aby sa dalo s nimi dobre manipulovať (vykonávať rozličné rotácie, krúžky a "mlynčeky").

Pre dievčatká vo veku 4 – 5 rokov sú obvykle vhodné malé gymnastické kužele o dĺžke 36 cm, pre dievčatká vo veku 6 – 10 rokov je vhodná stredná dĺžka 40 – 41 cm a dievčatá vo veku 11 a viac rokov by už mali mať štandardné veľké kužele o dĺžke 44 – 45 cm. Optimálne však je neriadiť sa vekom dieťaťa, ale jeho výškou a dĺžkou hornej končatiny. Najlepšie je poradiť sa s trénerom, ktorý vám odporučí správnu dĺžku kužeľov.

Profesionálna gymnastka musí vystupovať so štandardnými kužeľmi, ktorých dĺžka je minimálne 44 cm. Hmotnosť každého kužeľa má byť 150 g. Na kužeľoch musí byť označenie F.I.G. approved, čo znamená, že kužele sú schválené Medzinárodnou federáciou gymnastiky a môžu byť použité pri cvičení na medzinárodných súťažiach.

Gymnastické kužele sa vyrábajú z plastu alebo gumy. Plastové kužele na modernú gymnastiku sú v poslednom čase na ústupe a prenechávajú miesto kvalitnejším kužeľom z gumy. Prednosť gumených kužeľov spočíva v tom, že pri cvičení s nimi sa aj tá najmladšia a najmenej skúsená gymnastka cíti istejšie, lebo sa nebojí vyhadzovať a chytať gumené gymnastické kužele, vykonávať s nimi nové, náročnejšie cviky.

Profesionálne kužele na modernú gymnastiku musia byť zhotovené z dobrej gumy, ktorá je na dotyk príjemná. Napríklad gymnastické kužele firmy SASAKI sú vyrobené z kvalitnej mäkkej gumy, na dotyk zamatovej. Vďaka tejto vlastnosti sú kužele firmy SASAKI uznávané na celom svete.
Spájateľné gymnastické kužele firmy CHACOTT pozostávajú z dvoch materiálov: hlava kužeľa je zhotovená z gumy a telo z plastu. Špecifikum týchto kužeľov spočíva v tom, že počas cvičenia sa jeden kužeľ dá zasunúť do druhého a takto sa zostava dá spestriť orginálnymi prvkami a variáciami.

Pre začínajúce gymnastky sú najvhodnejšie gumené kužele firmy Amaya. Sú celé z gumy, preto sa deti neboja s nimi cvičiť, cítia väčšiu istotu a rýchlejšie sa naučia narábať s týmto náčiním.

Ako skladovať gymnastické kužele?
Kužele na modernú gymnastiku je najvhodnejšie uchovávať v špeciálnom obale. Obal na kužele pomáha udržiavať gymnastické kužele v čistote a ochráni ich pred možným poškriabaním v taške. Na našej stránke nájdete obaly na kužele v časti  Obaly, batohy, tašky.

 Ako ozdobiť gymnastické kužele? 
Kužele na modernú gymnastiku od výrobcov SASAKI, PASTORELLI, CHACOTT, VENTURELLI  a AMAYA bez ohľadu na ich farbu alebo materiál, z ktorého sú vyrobené, sa dajú ozdobiť pomocou farebných navíjacích pások. Existuje veľký výber lepiacich pások rozmanitých farieb a odtieňov, z ktorých sa dajú vystrihnúť rozličné ozdôbky a nalepiť ich na kužele.